دانلود گزارش کار اموزى

دانلود گزارش کاراموزى و کارورزى

دانلود گزارش کار اموزى

دانلود گزارش کاراموزى و کارورزى

گزارش کارآموزی در جهاد کشاورزی

فهرست
پیشگفتار
مقدمه
میزان رضایت دانشجو از این دوره
فصل اول
( آشنایی کلی با مکان کارآموزی ) ۶
معرفیمحل کارآموزی.. ۷
فصل دوم. ۸
( ارزیابی بخشهای مرتبط با رشته علمی کارآموزی ) ۸  
تشریح کلی از نحوة کار، وظایف و مسئولیت‌های کارآموزی در محل کارآموزی و ارائه لیستی از عناوین کارهای انجام شده توسط دانشجو: ۹
فصل سوم. ۱۰
( آزمون آموخته‌ ها، نتایج و پیشنهادات ) ۱۰
آشنایی با گیاهان بهاری.. ۱۱
نقش تعیین کننده خورشید. ۱۲
طول مدت روز. ۱۳
رطوبت هوا و خاک… ۱۴
۱- گیاه گندم. ۱۵
آب و هوای مناسب برای رشد گندم. ۱۶
انواع گندم. ۱۷
شرایط مناسب برای رشد گندم. ۱۸
آفات و بیماریهای گیاه گندم. ۱۹
زمان برداشت محصول.. ۲۰
موارد مصرف گندم مواد مغذی آن.. ۲۱
علل همه‌گیری زنگ سیاه گندم. ۲۲
مبارزه. ۲۳
زنگ خطی یا زنگ زرد. ۲۴
علایم بیماری.. ۲۵
۲- گیاه ذرت.. ۲۶
تولید کننده‌های ذرت.. ۲۸
تاریخچه. ۲۹
انواع ذرت.. ۲۹
شرایط لازم برای رشد گیاه. ۳۱
زمان کاشت ذرت.. ۳۲
آفات و بیماریهای ذرت.. ۳۳
برداشت محصول.. ۳۴
ترکیبات شیمیایی.. ۳۵
خواص دارویی.. ۳۶
خواص درمانی کاکل ذرت.. ۳۷
۳- میوه انگور. ۳۸
انگور و خواص آن.. ۳۹
ترکیبات شیمیایی.. ۴۱
تاریخچه انگور و کشمش…. ۴۲
طبقه‌بندی گیاهی.. ۴۴
سطح زیر کشت.. ۴۶
عملکرد انگور در جهان.. ۴۹
فیزیولوژی رشد و نمو انگور. ۵۰
ارزش غذایی انگور. ۵۲
مشخصات انواع انگور. ۵۲
آفات و بیماریهای مو. ۵۲
خواص درمانی میوه انگور. ۵۴
خواص طبی هسته انگور. ۵۵
خواص طبی برگ مو. ۵۶

مقدمه:
دانشجویان در پایان هر دوره تحصیلی احتیاج به گذراندن یک دوره کارآموزی جهت آشنایی بیشتر با نحوه کار وهمچنین آموزش آموخته های تئوری خود دارند.کارآموزی در نحوه یادگیری تاثیر بسیاری دارد به طوریکه بسیاری از دانشجویان در دوره کارآموزی نکاتی را می آموزند که در طول دوره تحصیلی حتی با آن برخورد نکرده اند.
اگر دانشجو دوره کارآموزی خود را در مکانی مناسب و با امکانات فراوان بگذارند به طوریکه آن مکان طوری باشد که بتوان از تجربه های افراد متخصص و فنی در زمینه آن شغل استفاده بهینه را کرد خیلی سریعتر وبهتر درباره آینده کاری خود می تواند تصمیم بگیرد و همچنین مواردی را آموزش دیده وتجربه هایی کسب میکند که بعدا در زمینه شغلی که انتخاب می کند برای او مفید می باشد پس باید در زمینه انتخاب مکان کارآموزی و استفاده درست و بهینه از تجربه افراد متخصص در آن مکان دقت داشت.
میزان رضایت دانشجو از این دوره
این دوره بسیار مفید و برای دانشجوحاعز اهمیت می باشدوهدف آشنایی با محیط کارگاهی ، کسب تجربه ، ایجاد و درک روابط بین مفاهیم و اندوخته های تئوری با روشها و کاربردهای عملی و اجرایی ، ایجاد ارتباط با محیط کار و تعیین میزان کاربرد تئوری در عمل بوده است.
فصل اول
( آشنایی کلی با مکان کارآموزی )
معرفی محل کارآموزی
مرکز خدمات جهاد کشاورزی واقع در  دشمن زیاری ممسنی که در تاریخ 1362 تاسیس و با تعداد نیروی انسانی  6 نفر و با سرپرستی مهندس علی کریمی می باشد .
فصل دوم
( ارزیابی بخشهای مرتبط با رشته علمی کارآموزی )
تشریح کلی از نحوة کار، وظایف و مسئولیت‌های کارآموزی در محل کارآموزی و ارائه لیستی از عناوین کارهای انجام شده توسط دانشجو:
از جمله وظایف انجام شده در مرکز خدمات جهاد کشاورزی دشمن زیاری ممسنی به شرح زیر می باشد .
1- آشنایی با خدمات و کارهای شرکت
2- بررسی  چند نوع گیاه بهاری ( گندم , ذرت , انگور )
فصل سوم
( آزمون آموخته‌ ها، نتایج و پیشنهادات )
گزارش کار کارآموز
آشنایی با گیاهان بهاری
تکرار خیلی چیزها باعث عادی شدن آنها می شود و در پی آن هم غفلت ما از آن پدیده باعث می شود تا با درگیر شدن در روزمرگی ها به سادگی از کنار آن بگذریم.شاید به دلیل اینکه بهار شروع سال جدید ماست ، بیش از دیگر پدیده های تکرارشونده به چشممان بیاید؛ اما بهار هم یکی از آن معجزه هایی است که هر سال می آید و می رود و دیگر برای ما عادی شده است.آیا این همه تحول در جهان در شکل و شمایل طبیعت عادی است. بیاییم کمی بیشتر درباره پدیده تغییر فصلها و تحولات اطرافمان بدانیم.روابط بهار و شروع رشد گیاهان و تحولاتی که در آنها طی بهار و فصول دیگر رخ می دهد، موضوع اصلی این مقاله است. ویژگی های تشعشع خورشیدی یکی از مهمترین عواملی است که تحولات اقلیمی و بیولوژیکی سطح زمین را کنترل می کند. نور خورشید نیز بر اثر موقعیت زمین نسبت به خورشید تغییر می کند و یکی از نکات جالب پدیده های بیولوژیکی و اقلیمی ، ارتباط آن با مسائل نجومی و جایگاه زمین در فضاست.نور خورشید چند ویژگی اساسی و مجزا دارد که هر یک از این ویژگی ها به نوعی بر تحولات گیاهی و تحریک یا ممانعت از رشد آنها موثر است.
نقش تعیین کننده خورشید
زاویه محور زمین با خورشید تعیین کننده جهت رسیدن نور به هر نقطه از سطح زمین است و در واقع جهت تابش خورشید همراه کروی بودن زمین دیگر خصوصیات هندسی آن تعیین کننده شدت نور، طول موج آن و طول روز یا مدت تابش نور به سطح زمین است.
این 3ویژگی همان طور که خواهیم دید اساسی ترین تاثیرات را بر تغییرات فصول و تحولات گیاهی و ازجمله فصلی با عنوان بهار می گذارد.
شدت نور بر خلاف تصور عامه هیچ ارتباطی با فاصله زمین از خورشید ندارد و جالب است بدانید وقتی در نیمکره شمالی ابتدای تیر ماه است و در واقع روزها گرمتر و گرمتر می شوند و حداکثر تشعشع در زمین دریافت می شود؛ زمین حداکثر فاصله ممکن از خورشید را دارد.
افزایش شدت نور باعث افزایش فتوسنتز درگیاهان شده و یکی از دلایل افزایش رشد گیاهان در فصل بهار توانایی افزایش فتوسنتز بر اثر شدت یافتن انرژی رسیده از خورشید به سطح زمین است.
افزایش شدت تشعشع ، افزایش دما در سطح زمین را نیزر پی دارد، اما گیاهان از ویژگی های دیگر نور نیز تاثیر می پذیرند. کیفیت نور یا طول موجهای رسیده یکی از مهمترین ویژگی هایی است که بخصوص بر رشد آغازیان و گیاهان تاثیر می گذارد.
نسبت نور بنفش و ماورا بنفش به دیگر طول موجها در بهار بسیار کمتر از نسبت آن در پاییز است. در واقع کاهش نور ماورا بنفش که تاثیر منفی روی رشد و نموسلولها دارد باعث تحریک رشد گیاهان است. میزان نور ماورائ بنفش در بهار کمتر از نصف آن در پاییز است.
بالا بودن نسبت نوراورائبنفش در پاییز نیز یکی از عواملی است که منجر به زوال رشد گیاهان و میکرو ارگانیسم ها می شود. آزمایش ها نشان می دهد زیر نور ماورائبنفش هیچ میکرو ارگانیسمی قدرت رشد ندارد. یکی دیگر از ویژگی های نور که بر گلدهی گیاهان موثر است طول روز است.
طول مدت روز
بسیاری از گیاهان برای گلدهی منتظر فرارسیدن روزهایی با مدت مناسب می مانند. در این ارتباط گیاهان ، به 3دسته روز کوتاه ، روز بلند و روز خنثی تقسیم می شوند.
گیاهان روز بلند که شامل گیاهان دوساله نیز می شوند ابتدای بهار به گل می روند، چراکه در این هنگام روزها به سمت بلندی پیش می روند و با بلند شدن روزها گلدهی آنها تحریک می شود.
گیاهانی که از این لحاظ حساس هستند را هرگز نمی توان در شرایط طبیعی در فصل پاییز یا زمستان وادار به گلدهی کرد. این گیاهان برای گلدهی به روزهایی نیاز دارند که از یک مدت معین بیشتر باشند. بعکس گیاهان روز کوتاه در تابستان و پاییز که روزها به سمت کوتاهی پیش می روند گل می دهند. در واقع کوتاه شدن طول روز باعث تحریک گلدهی آنان می شود.
در بهار به دنبال دیدن گلهای این گیاهان نباشید. گیاهان روز خنثی گیاهانی هستند مثل آفتابگردان که هیچ حساسیتی نسبت به طول روز ندارند و گلدهی آنان در زمان مشخصی اتفاق نمی افتد و در طول سال امکان گلدهی آنان وجود دارد.
این تنوع موجود میان گیاهان به حفظ زیبایی های طبیعت در طول سال می انجامد، اما نکته ای که هنوز برای دانشمندان لاینحل باقی مانده و به طور کامل مشخص نیست ، ساز و کارهایی است که گیاهان با استفاده از آن ویژگی های نوری اطراف را درک می کنند.
یکی از این سازوکارها که تا حدودی شناخته شده است ، وجود فیتوکروم ها در گیاهان است که نقش چشم گیاه را بازی می کند.فیتو کروم ها نور را می بینند و بهار را درک می کنند. این ترکیبات در واکنش به تغییرات طول روز و طول موجهای نور، تغییر حالت داده و همین تغییر حالت آنان باعث تحریک یا ممانعت از ترشح هورمون های گیاهی می شود که این هورمون ها گلدهی گیاه و جوانه زنی بذر و گیاه را تحت کنترل می گیرند.
رطوبت هوا و خاک
از دیگر شرایطی که بهار را برای رشد گیاهان مساعد می کند رطوبت نسبی هوا و رطوبت خاک است. بسیاری از بذور برای جوانه زنی به باران های مفصلی نیاز دارند که مواد بازدارنده جوانه زنی را شستشو داده و شرایط را برای جوانه زنی آنها مساعد کند.
باران های بهاری نیاز بسیاری از بذور برای جوانه زنی است که همراه دمای مناسب شرایط مناسب جهت جوانه زنی بذر را فراهم می کند.
هر گیاه و هر بذری برای درک اثرات هر یک از این عوامل محیطی که در فصل بهار همگی با هم جمع می شوند و شرایط مناسب را جهت رشد آنان فراهم می کند سازوکاری بسیار جالب و اعجاب انگیز دارد که بیانگر وحدت موجودات زنده و طبیعت اطراف آن است.
1- گیاه گندم
خصوصیات گیاه گندم
گندم ، گل آذین سنبله‌ای دارد. از هر گره آن معمولا یکسنبلچه متشکل از دو گلوم و سه گلچه بوجود می‌آید. گاهی تعداد گلچه‌ها به 9 هممی‌رسد. دانه گندم بین دو پوشش قاشق مانند به نامهای پوشک بیرونی(لما)و پوشک درونی(پائولا)قرار گرفته است. برگهای گندم مانندبرگهای سایر غلات (به جزذرت وارزن) ، نازک و کم عرض بوده و زبانه‌هایکوچکی دارند.
میوه گندم
میوه گندم با توجه به گونه آن ، 3 تا 10 میلیمتر طول و 3 تا 5میلیمتر هم قطر دارد و شامل بخشهای زیر است.
گیاهک: یا رویان که تقریبا 5/2 درصدوزن دانه را تشکیل می‌دهد و سرشار ازپروتئین وچربی است که این بخش رامعمولا در تهیهآرد گندمجدا می‌کنند.
سبوس: همان پوسته دانه است و تقریبا14 درصد از وزن دانه را تشکیل می‌دهد. سبوس را هم همچون گیاهک در مرحله آرد سازی ازدانه جدا می‌کنند و معمولا برای خوراک دام مورد استفاده قرار می‌گیرد.
آندوسپرم: حاوی مواد نشاسته‌ای دانهگندم است و تقریبا 83 تا 87 درصد از کل دانه را شامل می‌شود. آندوسپرمدارای دانه‌های نشاسته‌ای و موادپروتئینی می‌باشد که دانه‌های نشاسته آن بوسیلهگلوتنکه یکی از پروتئینهای موجود در دانهاست، بهم چسبیده‌اند. میزان گلوتن موجود در دانه بر حسب نوع و نژاد گندم تفاوتمی‌کند.
همین میزان گلوتن گندم است که مرغوبیت آن را تعیین می‌نماید. گندمهای قرمز سخت بهاره و پاییزه گلوتن بیشتری دارند و به همین دلیل ، ارزش تهیهنان از آنها بیشتر است. چونخمیر حاصل از آردی که از لحاظ گلوتن غنی است، به دلیل داشتن حالت کشدار ، قادر استکه گازهای ناشی ازتخمیر را بیشتردر خود نگهدارد و برای همین ، خمیر بهتر ورآمده و حجمش بیشتر می‌گردد.
آب و هوای مناسب برای رشد گندم
شرایط ایده‌آل برای رشد گندم ،آب و هوای خنکدر دوره رشد رویشی ،آبو هوای معتدل در دوران تشکیل دانه وآب و هوای گرم و خشکدر زمان برداشت محصولمی‌باشد. بنابراین در مناطقی که زمستانهای سخت دارند، کشت گندم با مشکلاتی از قبیلسرما‌زدگی زمستانی مواجه می‌شود. البته باید بدانیم که گندم در برابر خشکی مقاومتچندانی ندارد و نمی‌تواند به مدت طولانی ، خشکی و کم آبی را تحمل نماید. اما قادراست خود را با شرایط خشک تا حدی تطبیق داده و با تشکیل یاخته‌های کوچکتر که درنهایت سبب تشکیل برگهای کوچک شده و در نتیجهروزنه‌ها کوچکتر می‌شود، سطح تعریق را کاهش دهد و از اثرات سوء کم آبی تا حدی محفوظ بماند.
انواع گندم
معمولا گندمها را به دو دسته کلی گندم بهاره و گندم پاییزهتقسیم بندی می‌کنند. این دو نوع علاوه بر آن که دانه‌هایشان از نظر رنگ ، بافت ،شکل و … باهم فرق دارد شرایط رشد و نمو آنها نیز باهم تفاوت می‌کند. این دو نوعگندم را در دو زمان مختلف در سال کشت می‌نمایند. دانه گندم ، دارای شیاری است که درطول دانه قرار می‌گیرد. عمق این شیار در گندمهای پاییزه زیاد و در گندمهای بهاره کماست. طرفین این شیار در گندمهای بهاره گرد و در گندمهای پاییزه گوشه‌دار می‌باشد

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.